woensdag 2 september 2009

Kom ook naar Discovery09!



Wat: festival Discovery09
Wanneer: vrijdag 25 september, van 21.00 tot 04.00 uur
Waar: Nemo, Amsterdam
Info + tickets (slechts euro 10 pp!): www.verydisco.org

Nieuwe ideeen, nieuwe wetenschap, nieuwe kunst, nieuwe muziek, dansen, praten, drinken, filosoferen, het is allemaal fantastisch en we houden niet van moeilijke keuzes. Daarom nu alles in 1 mooie, lange vrijdagavond en -nacht.Vrijdag 25 september 2009, NEMO, Amsterdam!

Na drie zeer succesvolle eerdere edities is het vrijdag 25 september 2009 zover: Discovery 09! Deze bijzondere uitgaansnacht staat net zoals in 2006, 2007 en 2008 volledig in het teken van de kick van nieuwe dingen ontdekken, waarbij meer dan 1500 feestende mensen van 21.00 tot 4.00 uur uit hun dak gaan. Zoals bij elke goede uitgaansnacht gaan de lekkerste beats hand in hand met de heerlijkste cocktails, maar er is meer: Discovery 09 biedt dit jaar weer een interessant programma boordevol live experimenten, nieuwe wetenschap, games, films en visuals. Discovery 09 wordt dit jaar voor de 2de keer georganiseerd in Nemo.

Filmmaker en Vj Max Hattler, bekend van zijn visuals voor Basement Jaxx en zijn vele experimentele animatiefilms komt speciaal vanuit Londen naar Discovery voor een heel bijzonder experiment. Samen met de TU Delft gaat hij met de eerste 3D scanners ter wereld die realtime 3D kunnen filmen een VJ performance neerzetten die je niet snel zult vergeten. Daarnaast legt Discovery live contact met de Beagle (de boot van het Darwinjaar) waarop spraakmakende wetenschappers onderzoek doen in de voetsporen (of zijn het zeemijlen?) van Darwin. De eating designers van Proef olv Marije Vogelzang komen met een fantastische installatie. Nog meer nieuwe dingen: Wisebits, meer dan 200 kleine filmpjes onder van minder dan 90 seconden per stuk over wetenschap en filosofie, van de RVU en Bas Haring, beleeft haar pre-launch tijdens Discovery, kunstenares Tinkebell vertelt over haar nieuwste project, Mike Thompson van de Desigacademy Eindhoven toont een lamp die het alleen doet als je er bloed in laat druppelen en TU Twente laat zien hoe je je avatar in World of Warcraft op hersengolven kunt besturen.

Labdancers voeren een speciaal voor Discovery09 bedachte choreografie uit in het Nemo-lab, de mensen van het Pink Science project laten hun tshirts zien, Thomas Boerboom heeft een instructievideo en -boek gemaakt over hoe je beste vrienden met een parkiet kunt worden en we hebben een hele verzameling WachtVerzachters.

Samen met het Britse Consulaat regelden we dat de laatste drie winnaars van het Britse FAMELAB naar Nemo komen, voor de Kick-off van het Nederlandse FAMELAB. Verder 20 PK praatjes van oa Victor Gijsbers, Taede Smedes, Sibe Doosje, Jim Bowes, Wim Kuper, Monique van Dusseldorp, Arne Bakker, Victoria Koblenko, Anna Chojnacka etc. etc.!!!

Hou de website in de gaten voor alle updates in het programma en kom ook naar Discovery09!

Geen opmerkingen: