maandag 17 januari 2011

Road trip! 12/2 BioArt excursie naar Verbeke Gallery, Antwerpen

Wat: Excursie naar tentoonstelling over BioArt in de Verbeke Gallery, Antwerpen (Belgiƫ)
Wanneer: Zaterdag 12 februari, vertrek 10.00 vanuit Leiden, terugkomst ca. 19.30 in Leiden
Kosten: euro 37,50 pp (retour busreis, lunch, inleiding in onderwerp en rondleiding)
Uiterste aanmelddatum: 30 januari (maximaal 30 mensen, wie het eerst komt…)
Info + aanmelden: olgacrapels at gmail.com

Op zaterdag 12 februari kun je deelnemen aan een unieke, eenmalige excursie naar de Belgische Verbeke Gallery (www.verbekegallery.com), een prachtige, gloednieuwe galerie midden in Antwerpen met werk van pioniers in de BioArt, zoals Eduardo Kac, Marta de Menezes en Adam Zaretsky. De Verbeke Gallery is een nieuw initiatief van de Verbeke Foundation.

Over BioArt
Wat is natuurlijk? Is er een duidelijk punt aan te wijzen waarop leven kunstmatig wordt? Mogen we alles doen met het leven? Mogen kunstenaars in een lab werken net als wetenschappers? Wat betekent het voor onze definitie van leven om erover in termen als in vivo en in vitro te praten? Verandert wetenschap onze verhouding tot de natuur?

Tegenwoordig houden niet alleen filosofen zich met deze vragen bezig: steeds meer kunstenaars begeven zich in het lab om kunstwerken te maken op de grens tussen science en art om ons op deze manier aan het denken te zetten, bijvoorbeeld over de relatie tussen lichaam en leven, samenleving en wetenschap, ratio en emoties.

BioArtists reflecteren op wetenschap op traditionele manieren (bijv. schilderen/foto's/installaties), maar maken ook kunst door ‘hands on’ met wetenschappelijke materialen in labs aan de slag te gaan. Dat resulteerde eerder bijvoorbeeld in een lichtgevend konijn, een groeiend jasje van muizencellen of een levend neuraal netwerk in de vorm van een boom.

Programma
Per touringcar word je vervoerd van Leiden naar de Verbeke Gallery. Na de lunch begeleidt een gids ons door de tentoonstelling. Een BioArt expert zal tijdens de excursie een kort inleiding op het onderwerp geven. Bij deelname van anderstaligen zal de voertaal Engels zijn. Om 17.00 vertrekken we weer naar Leiden.

Interesse? Voor meer informatie en om je aan te melden (voor 30 januari!) kun je contact opnemen met Olga Crapels, via olgacrapels at gmail.com

Geen opmerkingen: