woensdag 27 mei 2009

29 mei workshop door Adam Zaretsky in Leiden



Op vrijdag 29 mei zal BioArtist Adam Zaretsky een gast workshop verzorgen tijdens de Honours Class die Boo Chapple aan de Universiteit Leiden verzorgt. Adam heeft nogal een verleden in Leiden: veel wetenschappers aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen weten nog precies wie hij is.

Drie jaar geleden presenteerde Adam namelijk de allereerste Honours Class over BioArt aan de universiteit, en hij zorgde voor nogal wat ophef door zijn artistieke en exentrieke optredens en persoonlijkheid. Zo schijnt het dat hij in een tijgerpakje over de groenstrook tussen de faculteitsgebouwen huppelde om 'zaadbommen' te strooien. Ook doen er verhalen de ronde dat hij met goudgeverfde ballen naar wilde SM parties in Amsterdam ging....

Hoe dan ook is Adam back! Op dit moment organiseert hij samen met de Waag Society in Amsterdam een cursus 'VivoArts School for Transgenic Aesthetics'. Kijk maar eens op de website http://vastal.waag.org/ . Volgens mij zijn alle onderdelen gratis toegankelijk. Ik zou zeggen: ga er naar toe! Behalve dat Adam een interessante persoon is, levert hij namelijk ook interessant en relevant werk op, waarin hij voortdurend op zoek gaat naar de ethische vragen achter nieuwe technologieën.

Het filmpje gaat over een recent project van Adam: het 'Orange Pheasant Project'. Adam wil graag een oranje fazant maken speciaal voor kroonprins Willem Alexander, zodat die daar op kan jagen op zijn landgoed.

Geen opmerkingen: