woensdag 6 mei 2009

Tedx: TED event bij jou in de buurt

Eerder in deze blog meldde ik al dat ik een enorme fan ben van TED.com, een organisatie die conferenties organiseert waarop mensen uit alle gebieden van het leven die een geweldig idee hebben dit komen delen met de rest van de wereld. Dit levert onverwachte inzichten op, van mensen die buiten je normale zichtveld staan, omdat ze vaak zo'n totaal andere achtergrond hebben.

Vandaag kwam ik erachter dat TED nu ook een speciale Tedx afdeling heeft gemaakt. Deze afdeling promoot het organiseren van lokale mini-TED bijeenkomsten. Op die bijeenkomsten staan nieuwsgierigheid en het verkennen van nieuwe ideeën centraal.
Er kunnen 1 of 2 inspirerende filmpjes uit het TED archief getoond worden, maar je kunt ook zelf een aantal sprekers uitnodigen die volgens jou een fascinerende boodschap hebben. Ik ga zeker kijken of er niet iets te organiseren valt in de buurt van Leiden. Voor mensen die bij voorbaat al geinteresseerd zouden zijn om zo'n event te bezoeken, mail naar info [at] artsgenomics.nl

Ter inspiratie alvast een filmpje met Daniel Dennett, die ons uitlegt waarom baby's en kleine katjes eigenlijk zo schattig zijn.

Geen opmerkingen: