donderdag 30 april 2009

Leidse studenten maken kennis met BioArt





Wat gebeurt er als het leven zelf een soort technologie wordt? Als we het niet alleen kunnen bestuderen onder een microscoop, maar als we er ook in kunnen ingrijpen, er aspecten van kunnen veranderen en het dingen kunnen laten doen die wij zelf willen?

Van 17 april tm 19 juni geeft de Australische kunstenares en onderzoeker Boo Chapple (zie foto, met sla in de mond) een honours class voor excellente studenten aan de Universiteit Leiden. Het onderwerp van de class is BioArt & the Life Sciences. Aan de cursus doen studenten mee van studierichtingen als biologie, biomedical life sciences, rechten, kunstgeschiedenis en media technologie. Ook zijn er verschillende studenten van kunstacademies in Nederland aanwezig.

De cursus is heel divers. De studenten moeten wekelijks literatuur lezen, maar ze nemen ook deel aan groepsdiscussies, houden een blog bij en ze maken hun handen 'nat' in het lab.

Op de course blog conqueringlife.wordpress.com kun je zelf zien wat de studenten elke week leren in de les, maar kun je ook de huiswerkopdrachten bewonderen die de studenten elke week op de blog zetten. Wie zelf ook geinteresseerd is in BioArt en wil weten wanneer er andere cursussen of evenementen op dit gebied in Leiden worden georganiseerd, kan een mailtje sturen naar info [at] artsgenomics.nl.

Geen opmerkingen: