donderdag 30 april 2009

Photonic Cello 19 juni op SOWOHLALSAUCH!



Tijdens SOWOHLALSAUCH, het ArtScience festival dat op 19 juni van 20.00 uur tot 02.00in Scheltema in Leiden plaatsvindt (zie www.artsgenomics.nl voor kaartjes en programma) is ook een muzikale performance van Jur de Vries te zien.

Jur is cellist en natuurkundige in een, en heeft een geweldig 'instrument' gemaakt van zijn cello, een computerprogramma en een lichtinstallatie. Hij past dit instrument aan op de locatie waar hij speelt. Tijdens de performance improviseert hij op een thema uit de klassieke muziek. Het licht 'reageert' als het ware op wat hij speelt.

Het is echt betoverend om te zien, alsof je naar een dialoog tussen licht en muziek kijkt en luistert. Als je het filmpje bekijkt op Jur's website van een performance uit 2005 in Groningen krijg je een eerste indruk, zie www.jurdevries.nl/index.php/video.

Jur zal op SOWOHLALSAUCH op 19 juni om 21.30 optreden op de eerste verdieping van Scheltema. Niet voor mensen die bang zijn in het donker, want voor zijn optreden moet op de hele verdieping het licht uit!!

Geen opmerkingen: